Sözel ve Dilsel Zeka Sözel dilsel zekaya sahip bireyler; dili tüm özelliklerine uygun bir biçimde aktif ve doğru kullanabilme, kelimelerle düşünebilme becerilerine sahiptirler.
Mantıksal ve Matematiksel Zekâ Mantıksal Matematiksel Zekaya sahip bireyler; sayılar, semboller, soyut düşünme, problem çözme, neden sonuç ilişkisi, becerilerine sahiptirler.
Görsel ve Uzamsal Zekâ Görsel ve Uzamsal zekaya sahip bireyler; çizgiler, şekiller, sembollerle düşünebilme, 3 boyutlu nesneler, etrafı gözlerle inceleyebilme becerisine sahiptirler.
Kişiler Arası Zekâ Sosyal Kişiler arası zeka alanına sahip bireyler, yüz ifadelerine, seslere ve mimiklere duyarlıdır. İnsanlardaki farklı özellikleri fark eder, onları en iyi şekilde analiz etme, yorumlama ve değerlendirme yatkınlığına sahiptir.
Kişisel İçsel Zekâ Kişisel içsel zekaya sahip bireyler, kişinin kendini tanıması, kendisi hakkındaki düşünce, bilgi ve becerileri ile çevresine uyum gösterebilir.
Müziksel ve Ritmik Zekâ Müziksel ritmik zekaya sahip bireyler, seslere, bir müzik parçasındaki ritme, akustik düzene, melodiye, müzikteki iniş ve çıkışlara, müzik aletlerine ve çevreden gelen seslere olan duyarlıdır.
Bedensel ve Kinestetik Zekâ Bedensel kinestetik zekaya sahip bireyler, koordinasyon, denge, güç, esneklik ve hız gibi bazı fiziksel özelliklere sahiptir.
Doğa Zekâsı Doğa zekasına sahip bireyler, doğayı ve doğada bulunan bitki, hayvan ve diğer varlıkları inceleme, gözlemleme ve bunlara ilgi duyar.